Tarief/Vergoeding

Zorgverzekering aanvullend


Tarief

Het tarief van de arts bedraagt 97,50 euro of 87,50 per half uur. Het aantal consulten en duur van de consulten is afhankelijk van de gezondheidsklachten. De kosten van voedingssupplementen en laboratoriumtesten zijn niet inbegrepen. Consulten worden naar rato van tijd gefactureerd.

Hier vindt u onze behandelingsvoorwaarden. De algemene voorwaarden van de MBOG vindt u hier.

Een APS-therapie behandeling bedraagt 50 euro.


Vergoeding

De consulten worden meestal gedeeltelijk vergoed in de aanvullende verzekering.

In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar kunt u nagaan of en wat u vergoed krijgt van het consult (meestal in de vorm van een maximum per jaar en een maximum per consult). Vergoeding valt dan onder de aanvullende verzekering bijvoorbeeld door het lidmaatschap bij de MBOG (prestatiecode 24000, Behandeling orthomoleculaire geneeskunde) en/of door het lidmaatschap bij de AVIG (Vereniging voor artsen Natuurgeneeskunde, prestatiecode 24005, Behandeling overige natuurgeneeskunde).

LET OP: Niet alle verzekeraars (zoals Ohra, CZ, Nationale-Nederlanden) vergoeden ons consult meer via de MBOG of AVIG. Sommige andere verzekeraars vergoeden alleen een artsconsult natuurgeneeskunde (code 24005) en bijvoorbeeld Zilveren Kruis Achmea vergoedt alleen een  orthomoleculair consult (code 24000). Normaal gesproken zetten wij beide codes op de factuur, maar indien uw verzekeraar maar één van beide codes vergoedt, dan kunt u dat aan ons doorgeven, en gebruiken wij alleen die code op uw factuur. Zie hiervoor de link hieronder bij vergelijking vergoeding aanvullende verzekering. U  kunt uw vergoeding voor de zekerheid navragen bij uw verzekering.

Voor dit consult wordt niet uw eigen risico aangesproken. Alleen voor kosten uit de basisverzekering is er sprake van een eigen risico.

U heeft geen doorverwijzing van uw huisarts nodig.

Alle kosten die u niet vergoed krijgt kunt u opgeven bij gezondheidsuitgaven bij uw belastingaangifte: zoals de kosten van het deel van het consult dat u niet vergoed krijgt, laboratoriumkosten, dieetkosten, aanschaf van therapieën en orthomoleculaire voedingssupplementen. N.B.: Wij schrijven géén homeopatische middelen voor. Voedingssupplementen kunt u ALLEEN opgeven als hulpmiddel voor uw gezondheid als deze specifiek voor de behandeling van een ziekte zijn voorgeschreven door een arts zoals bij PDS of ziekte van Lyme, en NIET als deze preventief zijn ingezet voor uw gezondheid (bij vragen: neem contact op met uw belastingadviseur/ Belastingdienst).

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen zijn deze kosten aftrekbaar.

Cliënten uit België kunnen eventuele vergoeding bij hun zorgverzekeraar navragen (lidmaatschap BBOW).


Betaling

De factuur dient contant of via PIN na afloop van het consult te worden voldaan.

Afspraken die binnen 24 uur vantevoren worden afgemeld worden in rekening gebracht. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.


Vergelijking vergoeding aanvullende verzekering

U kunt de vergoeding van de diverse zorgaanbieders in de aanvullende verzekering hier vergelijken.

Hier vindt u het VERGOEDINGENOVERZICHT 2022 alternatieve zorg.