Tarief/Vergoeding

Zorgverzekering aanvullend

 

Tarief

Het tarief van onze artsen bedraagt 75 euro per half uur en vanaf 1 januari 2019 82,50 euro per half uur. Het aantal consulten en duur van de consulten is afhankelijk van de gezondheidsklachten. De kosten van voedingssupplementen en laboratorische testen zijn niet inbegrepen. Consulten worden naar rato van tijd gefactureerd. Hier vindt u onze behandelingsvoorwaarden. De algemene voorwaarden van de MBOG vindt u hier.

 

Vergoeding

De consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed in de aanvullende verzekering.

In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u nagaan of en wat u vergoed krijgt van het consult (meestal in de vorm van een maximum per jaar en/of per consult). Vergoeding valt dan onder de aanvullende verzekering bijvoorbeeld door het lidmaatschap bij de MBOG.

MBOG heeft een overzicht van de vergoedingen gemaakt van de diverse verzekeraars, zie link hieronder bij vergelijking zorgverzekeraars.

Voor dit consult wordt niet uw eigen risico aangesproken. Alleen voor kosten uit de basisverzekering is er sprake van een eigen risico.

Cliënten uit België kunnen eventuele vergoeding bij hun zorgverzekeraar navragen (lidmaatschap BBOW).

 

Betaling

De factuur dient contant of via PIN na afloop van het consult te worden voldaan.

Afspraken die binnen 24 uur vantevoren worden afgemeld worden in rekening gebracht. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

 

Vergelijking vergoeding aanvullende verzekering

De MBOG zet jaarlijks de vergoedingen van alternatieve geneeskunde van de verschillende zorgverzekeraars naast elkaar: vergelijking 2018